Лікарні швидкої допомоги у Львові подарували 35 кисневих концентраторів

Благодійники подарували 35 кисневих концентраторів лікарні швидкої медичної допомоги, що у Львові на вул. Миколайчука.

Про це йдеться на сторінці медзакладу у Facebook, – пише Львівський портал.

Днями лікарня швидкої допомоги отримала 35 кисневих концентраторів, які необхідні при лікуванні хворих на COVID-19 у середньому та важкому станах. Це обладнання медзакладу передали благодійники – поштово-логістична компанія Meest.

«Наші добрі друзі та доброчинці з компанії Meest вкотре підтримують нас у боротьбі з пандемією Covid-19. Цього разу ми отримали 35 нових кисневих концентраторів, які використовуватимемо для лікування кисневозалежних пацієнтів. Щиро дякуємо за таку суттєву і необхідну допомогу», – йдеться у повідомленні.

Вартість усіх цих апаратів становить майже 348 тисяч гривень.

Водночас у пресслужбі мерії Львова зазначають, що у лікарнях міста є 162 кисневі концентратори. Упродовж наступних декількох тижнів медзаклади отримають ще понад 200 кисневих концентраторів. Загалом у лікарнях Львова облаштували 300 точок доступу до кисню.

Тим часом на Львівщині лише 56% ліжок у стаціонарах мають доступ до кисневих точок. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%. Натомість у Львівській ОДА запевняють, що ситуація є під контролем, а ті пацієнти, які потребують кисневої терапії, отримують її.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини