“Україна повертається у часи Януковича” – Турчинов про місцеві вибори 2020-го року

Україна повертається у часи президентства Віктора Януковича: чинна влада використовує ті самі методи фальсифікації на місцевих виборах 2020-го року.

Про це на брифінгу повідомив керівник Центрального штабу партії “Європейська солідарність” Олександр Турчинов, передає Espreso.

“На превеликий жаль, по кількості фальсифікацій, по неорганізованості виборчого процесу ми повертаємось в домайданівські часи, коли влада намагалась впливати і адміністративно, і використовуючи всякі брудні, тіньові схеми для того, щоби змінити на свою користь результати виборів. На превеликий жаль, ми знову бачимо цей ремейк. Зокрема, як в часи Януковича, так, на жаль, і зараз “вибори” продовжуються вже після дня голосування. Так вже 5-й день скоро буде, як відбулось голосування на дільницях, але відбуваються намагання влади змінити результати волевиявлення наших громадян”, – заявив керівник Центрального штабу партії “Європейська солідарність”.

Олександр Турчинов також додав, що для реалізації плану влади заблоковано діяльність багатьох ТВК: “По всій країні територіальні виборчі комісії, зокрема обласні, отримали менше 10% необхідних протоколів для підбиття підсумків виборів”.

“Саме стара технологія, яку активно використовувала “Партія Регіонів” щодо блокування підрахунку голосів, щодо корекції протоколів, щодо переписування протоколів, а також намагання судом визнавати вибори на дільницях, де отримала значну перевагу опозиція. На жаль, всі ці брудні технології знову повертаються в нашу країну”, – зазначив Турчинов.

Як приклад, Олександр Турчинов навів результати паралельного підрахунку голосів Європейською солідарністю в Києві, де партія здобула переконливу перемогу, порівняно з надзвичайно малим відсотком підтримки пропрезидентської партії “Слуга народу”: “В Оболонському і Дарницькому ТВК фактично заблокований підрахунок голосів. І в Києві, як і в інших регіонах, відбувається намагання, шляхом так званого уточнення протоколів, змінити результат виборів”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини