Петро Порошенко подякував церкві Кіпру за визнання ПЦУ

Предстоятель Православної церкви Кіпру архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом II під час синодальної спільної літургії згадав в Диптиху ім’я митрополита Київського і всієї України Єпіфанія як предстоятеля автокефальної Православної церкви України, заявив п’ятий президент України, народний депутат фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко.

“Блага звістка! Церкви-сестри продовжують визнання Православної церкви України. Предстоятель однієї з найдавніших і авторитетних церков, автокефалія якої була визнана ІІІ Вселенським собором, згадав ім’я митрополита Єпіфанія в Диптиху під час спільної з членами Синоду Кіпрської церкви літургії. Це, як відомо, є актом визнання автокефалії ПЦУ і знаком встановлення повного євхаристійного спілкування”, – написав Порошенко у Facebook в суботу, – пише Газета.юа.

Він підкреслив, що визнання ПЦУ триває, що також свідчить про зростання її авторитету.

“Спасибі Кіпрській церкві за підтримку, молимося і працюємо для зміцнення і розвитку Православної церкви України”, – написав Порошенко.

У свою чергу в прес-службі ПЦУ у Facebook підкреслили, що Кіпрська церква стала четвертою церквою, яка визнає помісної ПЦУ – після Вселенського патріархату, церкви Греції і Олександрійського патріархату.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини