Пацієнтів із коронавірусом прийматиме ще одна лікарня Львова

5-та лікарня почне приймати хворих із коронавірусом наступного тижня.
Фото: Google.maps

ФОТО: GOOGLE.MAPS

Пацієнтів із коронавірусною інфекцією прийматиме 5-та міська клінічна лікарня м. Львова. На базі пульмонологічного відділення розгорнуть додатково 80 ліжок та стільки ж кисневих точок. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, – пише Твоє місто.

За його словами, ліжкова мережа сьогодні заповнена на 54%.

«У стаціонарах станом на сьогодні лікуються 1565 хворих, 126 людей перебуває на лікуванні у відділенні реанімації, 39 – на апаратах ШВЛ. З наступного тижня хворих на Covid-19 прийматиме 5-та міська клінічна лікарня Львова. Зараз лікарня проходить контрактування з Національною службою здоров’я України», – зазначив Орест Чемерис.

Зазначимо, що цього тижня хворих із коронавірусною інфекцією почала приймати Пустомитівська районна лікарня. Там уже лікують 16 пацієнтів. У місті хворих із Covid-19 приймають 8-ма міська лікарня, 1-та та Перший пологовий будинок.

Нагадаємо, що у лікарнях Львова готують резерв ліжок для хворих на Covid-19. Найперше йдеться про збільшення кількості місць у лікарні швидкої допомоги, 8-й лікарні, 1-й, 4 та 5-й лікарнях Львова. Кількість додаткових місць має становити щонайменше 300-400 ліжок. Про жодні тимчасові мобільні госпіталі у приміщеннях стадіонів чи спортивних залів не йдеться, хіба ситуація вкрай загостриться.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини