На Львівщині очікують суттєве зростання кількості хворих на коронавірус

На Львівщині, згідно з розрахунками РНБО, очікують суттєвий ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Про це 21 жовтня під час наради з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, – пише Львівський портал.

Денис Шмигаль зазначив, що за розрахунками РНБО, у найближчі тижні можливе суттєве зростання захворюваності на COVID-19 у Львівській області. Він закликав голів обласних державних адміністрацій переходити від спостережного контролю до активних дій.

«Треба вже ухвалювати рішення про перепрофілювання лікарень. Надавайте пропозиції про розгортання мобільних госпіталів та прорахунки, наскільки можливо розширити ліжковий фонд. Всім вже прийшла субвенція, і до кінця місяця 80% ліжкомісць мають бути забезпечені подачею кисню», – цитує Шмигаля пресслужба уряду.

Крім того, прем’єр-міністр доручив головам Одеської, Харківської, Донецької, Львівської ОДА та Київської МДА проводити на регулярній основі засідання комісій ТЕБ та НС спільно з органами місцевого самоврядування.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про погіршення в Україні ситуації з коронавірусом. Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, адже недотримання їх призведе до того, що ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

Станом на 21 жовтня на Львівщині підтверджено 25 704 випадки інфікування коронавірусом. За минулу добу COVID-19 виявили у 312 людей.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини