Хомчака звинуватили в отриманні третьої квартири від держави: в Генштабі все пояснили

Тарас Тополя зробив закид у бік головнокомандувача Збройних сил Руслана Хомчака. Відомий музикант і волонтер звинувачує Хомчака в тому, що нещодавно той начебто отримав третє службове житло. У Генштабі ЗСУ, зі свого боку, уточнили, що мовиться про штатно-посадове житло. Крім того, у керівництві Збройних сил роз’яснили ситуацію.

Руслан Хомчак і Анна Коваленко одружилися: що відомо

Житло для Хомчака: що заявив Тараса Тополя

Музикант іронічно підкреслив, що обов‘язковим пунктом реформи армії на шляху до НАТО є надання державою щонайменше трьох квартир головнокомандувачу ЗСУ. Допис із відповідними документами з’явився на фейсбук-сторінці Тараса Тополі, передає 24 канал.

“Попри ошалілу реорганізацію медичних сил, масову ліквідацію посад, виведення поза штат і звільнення фахових спеціалістів під виглядом реформи “тіпа як у NATO”, є й хороші новини. Генерал ЗСУ Хомчак розписав на головнокомандувача Збройних сил Хомчака ще одну квартиру. Третю! Тепер у столиці” – зауважив волонтер.

За його словами, попередні він зі службових зробив приватними.

Зокрема в 2002 році переписав на маму квартиру площею 17,8 квадратних метрів. Розміщується вона у Львова й отримав її Хомчак у 2000 році.

Щодо другого службового житла, то мовиться про двокімнатну квартиру площею 37,9 квадратних метра в Білій Церкві на Київщині. Отримав Хомчак її у 2006 році та через три роки з неї було знято статус “службова”.

Як на такі заяви відреагували у Генштабі ЗСУ

Речник відомства Богдан Сеник у коментарі 24 каналу розповів, що бачив це допис Тараса Тополі. Водночас він підкреслив, дуже прикро, коли такий талановитий музикант, не звертаючись за роз’ясненнями, оприлюднив таке дискредитаційно-оціночне та маніпулятивне судження.

“У документі мовиться про штатно-посадове житло. Як мені вдалося з’ясувати щодо попередніх квартир, головнокомандувач їх закупив на заміну тим, які йому видали за попереднім місцем служби” – переконує представник Генштабу.

Він додав, що мовиться про квартири і у Чернівецькому, і у Білоцерківському гарнізонах – відповідно у містах Чернівці та Біла Церква.

“Ці квартири – рівнозначні, навіть із більшою житловою площею. Ці зміни Руслан Хомчак відобразив у декларації. І власне мовиться, про штатно-посадове житло. Це вказано і в рапорті у бік міністра оборони, який оприлюднив Тополя”, – зазначив Богдан Сеник.

Речник Генштабу прояснив, що штатно-посадове житло – це те житло, яке закріплюють за тією чи іншою посадою. Тобто, якщо цю посаду отримає інша особа, вона водночас отримує право користуватися вищезазначеним житлом. Службове ж житло видають за місцем служби, і у разі його зміни такі квартири підлягають звільненню.

Крім того, Богдан Сеник заважив, невідомо, яку мету переслідував Тарас Тополя, коли оприлюднив фактичне місце проживання головнокомандувача ЗСУ. Тому правоохоронні органи мають цьому надати оцінку.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини