За добу Covid-19 виявили у 184 медиків

Випадки інфікування коронавірусом серед українських медиків фіксують щодня. За минулу добу кількість хворих медичних працівників в Україні збільшилася на 184. Медичний персонал виснажений через значне навантаження на медичну систему країни.

Про захворюваність серед медичних працівників розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час брифінгу, повідомляє 24 канал.

За минулу добу COVID-19 діагностували  працівникам медичної сфери. Загалом, від початку пандемії в Україні коронавірус виявили у 19 388​ медиків. Від загальної кількості інфікованих в країні медичні працівники становлять 6,5%.

Точна кількість одужалих та померлих медиків невідома, адже МОЗ лише періодично повідомляє ці показники. Але достеменно відомо, що щонайменше 8 тисяч медиків одужали, а понад 132 – померли.

“Кожен випадок захворювання на COVID-19 серед медичних працівників повинен розглядатися як професійне захворювання”, – заявив раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Загальна статистика:  З моменту поширення коронавірусної інфекції в Україні хворобу виявили у 298 872 людини. На жаль, 5 607 інфікованих померли. Натомість 125 377 пацієнтів одужали. Станом на 18 жовтня від коронавірусу продовжують лікуватись 167 888 мешканців країни.

Перебіг коронавірусу

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини