Москва дала дозвіл? Чиновник Зеленського та заступник Єрмака прислуговує РПЦ

Сьогодні, 18 жовтня 2020 року, очільнику Української православної церкви Московського патріархату Онуфрію та керуючому справами цієї конфесії митрополиту Антонію (Паканичу) у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії прислужував чоловік, який дуже схожий на першого заступника керівника Офісу президента України Сергія Трофімова.

На це звернув увагу український тележурналіст, політолог та історик Андрій Ковальов, передає Espreso.

За його словами, людина, схожа на Трофімова, зокрема, виконувала функції іподиякона.

Як нагадав Ковальов, Трофімов “відповідає за кадрову політику у Зеленського, призначення і координацію діяльності голів районних державних адміністрацій і обласних державних адміністрацій”.

“Раніше Сергій Трофімов тільки робив заяви про своє позитивне ставлення до релігійної організації з духовним центром у країні-агресорі, але тепер стало зрозуміло, що Трофімов не просто парафіянин, а сам безпосередньо допомагає верхівці Московського патріархату під час богослужінь. Фото оприлюднив Антоній Паканич”, – наголосив Ковальов.

До обговорення долучилася українська релігієзнавиця та журналістка Ярослава Мищенко:

“Цікаво, а пан Т. лише представник Моспатріархату в Офісі (президента – ред.), чи все ж таки хоч трохи лобіст української влади в Моспатріархаті?”.

Першоджерелом світлин, дійсно, є фейсбук митрополита Антонія (Паканича). Вони були розміщені ним 6 годин тому.

Довідка

Як вказано на офіційній сторінці глави держави, перший заступник керівника Офісу президента України Трофімов Сергій Володимирович народився 1983 року.

Закінчив Запорізький будівельний технікум, а також бізнесшколу “Міжнародний інститут менеджменту” (МІМ-Київ).

У 2005 році розпочав трудову діяльність у ТОВ “Студія Квартал 95”.

З 2007 року працював виконавчим продюсером ТОВ “Студія Квартал 95”.

21 травня 2019 року призначений першим заступником глави Адміністрації президента України, а 25 червня того ж року – першим заступником керівника Офісу президента.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини