Фестиваль «Дні польського кіно» вперше пройде онлайн. Що і коли подивитися?

Усі фільми демонструватимуть польською мовою з можливістю вибору українських або англійських субтитрів.
Фото: Рolskino

ФОТО: РOLSKINO

Цього року через поширення Covid-19 15-й фестиваль «Дні польського кіно» пройде онлайн.

Про це пише Твоє місто.

Різножанрові польські фільми останніх років, що вже здобули нагороди на престижних міжнародних фестивалях, визнання глядачів та світової кінокритики, можна буде подивитися не виходячи з дому до 24 жовтня, повідомляють організатори.

Офлайн лише покажуть заключний фільм – один з найдорожчих фільмів польського кінематографу «Легіони» режисера Даріуша Гаєвського. Це військова мелодрама про покоління воїнів 1914-1916 років, яке здобуло незалежність Польщі. Історія про молодих людей, які не вагаючись кинулись у боротьбу за відновлення державності, а також про тих, хто усвідомив, що лише у вільній Польщі вони здійснять свої мрії. Пригодницьку стрічку зняли із застосуванням найсучасніших кінотехнік.

Усі фільми демонструватимуть польською мовою з можливістю вибору українських або англійських субтитрів.

Програма фестивалю:

Ікар. Легенда про М’єтка Коша

Коли: 17 жовтня, поч. о 19.00

Жанр: біографічна драма

Режисер: Мацєй Пєпшиця.

М’єтек втрачає зір ще дитиною. Мати віддає його на виховання до центру для незрячих дітей, де порядкують монахині. Там він дізнається, що музика може бути способом бачення та зв’язку зі світом. Він навчається грі на фортепіано, доки не відкриває для себе творчість Білла Еванса. Відтоді він бачить перед собою одну мету – стати найкращим джазовим піаністом у Польщі.

Лауреат «Срібних Левів» та кількох індивідуальних відзнак 44 Фестивалю польських художніх фільмів у Ґдині, а також Польської кінопремії «Орли».

Ніщо не минає

Коли:18 жовтня о 19.00

Жанр: комедійна драма

Режисер: Каліна Алабрудзінська

Клаудія, загнана у кут критикою матері, одержима прагненням допомогти іншим. Пшемек обожнює Польщу і ненавидить дурних людей. Тобто усіх. Донателло любить прісноводних черепах, Актор – лише себе. Майя живе так, як сказав Neflix. Усі вони беруть участь курсі терапії під турботливим наглядом Ремка. І творять найсмутнішу комедію року.

Наднова

Коли: 23 жовтня, 19.00

Жанр: трилер

Режисер: Бартош Круглік

Троє людей, одне місце і одна подія, яка змінить життя кожного з них. Універсальна історія, заснована на реальних подіях, розповідає про кілька годин із життя сільської громади. Фільм показує стан людини, яка опинилася у пограничній ситуації, та змушує замислитися, чи випадково все відбувається у нашому житті. Кривава історія на межі драми, трилеру та фільму-катастрофи. Лауреат 44 Фестивалю польських художніх фільмів у Ґдині за «найкращий режисерський дебют».

Залізний міст

Коли:24 жовтня о 19.00

Жанр: мелодрама

Режисер: Моніка Йордан-Млодзяновська

Драматична історія про трьох героїв, пов’язаних любовними стосунками. Каспер, який працює бригадиром на шахті, має роман з дружиною свого друга Оскара – теж шахтаря. Щоб мати можливість зустрічатися зі своєю коханкою Магдою, Каспер відправляє Оскара працювати у віддалених та небезпечних ділянках шахти. Під час їх чергового побачення у шахті трапляється аварія, і Оскар опиняється відрізаним обвалом.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини