“Це відповідь на питання, яка мова потребує захисту”, – мовний омбудсмен Кремінь про булінг учениці за спілкування українською у школі Одеси

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вимагає від Міністерства освіти і науки України провести роз’яснювальну роботу з усіма навчальними закладами, щоб запобігти й не допустити випадків обмеження здобувачів освіти за мовною ознакою.

Як передає Інтерфакс-Україна, про це йдеться в повідомленні мовного омбудсмена.

“Жахливий інцидент, який стався в гімназії №4 міста Одеса, де вчителька дозволила собі неприпустиму поведінку з дитиною через українську мову – це відповідь на запитання, яку насправді мову намагаються утискати і яка потребує державного захисту в Україні”, – сказано в повідомленні.

З огляду на це уповноважений із захисту державної мови заявляє, що такі вчителі, вихователі або методисти, які все ще дозволяють собі так поводитися з дітьми, не мають жодного права обіймати такі посади.

“Звертаюся до Міністерства освіти і науки України з вимогою провести відповідну роз’яснювальну роботу з усіма навчальними закладами, щоб попередити та не допустити подібних випадків утиску здобувачів освіти. Вважаю, що будь-які прояви дискримінації людини, в тому числі за мовною ознакою, мають бути покараними. Дякую департаменту освіти і науки Одеської міськради та директорові школи за оперативну реакцію – звільнення вчителя”, – додав Кремінь.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини