Львів’янин став жертвою злодіїв з компанії «Нова пошта», – соцмережі

З відправлення зник годинник вартістю 17 тис грн.

Співробітники компанії «Нова пошта», які втратили (припускається, що відправлення могли викрасти) під час відправлення годинник вартістю 17 тис грн., відмовлялися львів’янину виплачувати вартість «згуби» доки той, попри задекларовану вартість, не доведе вартість втраченого майна. Згодом, львів’янину «Нова пошта» таки виплатила вартість втраченого годинника.

Як пише «Четверта студія», про інцидент з відправленням «Новою поштою» годинника та повернення коштів за його втрату – у дописах Рома Шадій у ФБ.

“Як відомо, компанія Нова Пошта – ярий борець з шахрайством. Історія про те, як це виглядає в реальності. Отже, 3 серпня я відправив з 4-го відділення м. Львова посилку в Київ, а саме годинник Maurice Lacroix AL1018-SS001-430, із задекларованою вартістю 17000 грн. (ТТН 59000540777499). Приймальниця у відділенні сама оглянула, описала і запакувала вантаж. 5-го серпня отримувач прийшов за посилкою у відділення, в присутності працівників НП відкрив коробку, але виявилось, що годинника у коробці немає. Пакет з годинником розрізаний. Очевидно, що годинник вкрав хтось з працівників НП. Отримувач склав акт відсутності вантажу та скаргу. Ніби все просто і очевидно, вантаж відправлявся застрахований, всі документи є. Але…

Перший дзвінок на гарячу лінію. Відповідь – не морочте голову, вантаж у відділенні, приходьте, забирайте. І так два дні.

Ну ок, замовив послугу повернення вантажу, 7-го серпня пуста коробка повернулась у Львів, де я склав претензію з вимогою повернути гроші за вкрадений вантаж. Ця претензія, чомусь, була підписана керівником відділення Гудима Ярославом аж 14 серпня, хоча його робоче місце за метр від стійки приймання вантажу. В подальшому, коли я спитав в нього про логіку його дій, він відповів щось типу “Я не можу вам відповісти”. Ну ок. Протягом останнього 1,5 місяця я через день надзвонював на гарячу лінію НП. Що я чув у відповідь: претензія розглядається 10 днів, далі – 10 робочих днів, далі – місяць. Більше місяця – це вже порушення закону. Плювати на закон, минув місяць…

І ось, вуаля! 18 вересня мені прислали (ви не повірите безкоштовно!) офіційну відповідь: у виплаті відмовлено, поки.. я не доведу, що цей годинник дійсно стільки коштує!

Я, Карл, маю виправдовуватись перед злодієм і доводити, скільки коштує моє майно! Все б нічого, але я особисто, як постійний і лояльний клієнт НП, який приніс компанії в рази більші прибутку, чим вартість цього інциденту, раптом бачу, що за гаслами “Доставка майбутнього” стоїть миршавенька віртуальна конторка, яка бачить клієнта тільки тоді, коли він несе їй гроші. Тепер я розумію це гасло – вам доставлять. В майбутньому. Можливо… Робіть висновки. В моєму випадку висновки зробить суд», – зазначається у дописі Рома Шадій у ФБ від 23 вересня 2020 року.

Як повідомив Рома Шадій вже 1 жовтня на своїй сторінці у ФБ «Отже – це сталося. НП повернула мені гроші, а саме – 17000 грн».

Як зазначається у дописі Романа Шадія, «думаю, компанія вважає, що зробила мене щасливим, повернувши мені мої гроші, але я вважаю, що НП хоч і невчасно, під тиском ФБ-спільноти виконала умови публічного договору, який розміщений у них на офіційному сайті. Але – не всі. Міфічний юридичний відділ, як завжди, “недочитав” цей договір, а саме – пункт 7.2.4.: “У разі виплати Експедитором у досудовому порядку за результатами розгляду претензії відшкодування, що сплачується у зв’язку з втратою або пошкодженням відправлення на користь Замовника – фізичної особи, Експедитор додатково сплачує Замовнику штраф в розмірі 24,23% від суми відшкодування”. Прохання до компанії компенсувати мені штраф, згідно вище написаного пункту публічного договору, і я вважатиму інцидент вичерпаним».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини