У ТКГ відхрестилися від участі Тищенка в переговорах щодо Донбасу

Питання про включення заступника голови фракції “Слуга народу” Миколи Тищенка до складу української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу не обговорювалося.

Про це розповів віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, перший заступник глави делегації України в ТКГ Олексій Резніков в коментарі для “Інтерфакс-Україна”.

Тищенко може допомагати процесу досягнення миру на Донбасі в рамках своєї роботи в парламенті, заявив міністр.

“Наскільки мені відомо, таке не обговорювалося взагалі. Кадрові рішення про включення до складу делегації на рівні указу ухвалює тільки президент. А глава делегації і перші заступники можуть залучати, згідно з указом, інших представників, експертів, радників. Таких консультацій, за моєю інформацією, не велося”.

В складі української делегації у ТКГ є 3 нардепи: Андрій КостінОлександр Мережко і Галина Третьякова. А також 4 представники ОРДЛО від України. На думку політика, цього достатньо.

Тищенко – один із тих депутатів, які турбуються та цікавляться, як проходить Мінський процес, за словами Резнікова.

“Але про участь його безпосередньо в складі делегації – я такого не чув. У цьому немає необхідності. Тому що всі депутати можуть, працюючи у Верховній Раді, допомагати цьому процесу”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини