“Володимир Зеленський щирий у цьому бажанні досягнути миру на Донбасі” – посол ЄС

epa06340157 Deputy Minister for EU Affairs of Estonia and President of the EU General Affairs council, Matti Maasikas, speaks during a news conference following a European general affairs council meeting on Article 50 in Brussels , Belgium, 20 November 2017. EU member states will select the new host city for the European Medicines Agency (EMA) following the Brexit. EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

В ЄС оцінили досягнені успіхи в переговорах і перемир’ї.

ЄС бачить в діях Зеленського щире бажання закінчити війну на Донбасі, але потрібна волі ще й Росії, бо там знають на “чиєму боці зараз м’яч”.

Про це розповів посол Європейського союзу в Україні Матті Маасікас в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Зеленський – щирий у цьому бажанні. Подивіться на кроки, які він зробив, нехай іноді і суперечливі для певної частини українського суспільства, наприклад, узгодження формули Штайнмаєра. Абсолютно ясно, що президент Зеленський і нинішня українська адміністрація щирі в своїх прагненнях. І великим успіхом було те, що саміт в Парижі відбувся”, – сказав він.

Він додав, що країні ЄС дотичні до процесу, роблять все можливе, щоб дати новий поштовх у врегулюванні ситуації на Донбасі.

“Обидві країни і ЄС в цілому дуже ясно дають зрозуміти, що на кроки, зроблені Зеленським, Росія повинна відповідати взаємністю. Нам абсолютно зрозуміло, на чиєму боці зараз м’яч”, – зазначив він.

Посол також відзначив, що встановлене перемир’я – найдовше за весь час війни на Донбасі. “На жаль, з одним інцидентом, але в загалом воно дотримується. Це досягнення, на основі якого можна робити наступні кроки. Я абсолютно впевнений, що час саміту та інших контактів на найвищому рівні, які будуть незабаром, буде обговорюватися, як спонукати Росію робити відповідні кроки”, – сказав дипломат.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини