Львів’янка буде першою жінкою-диригенткою оперного фестивалю у Німеччині

Львів’янка Оксана Линів буде диригенткою оперного фестивалю. За 145 років — це перша жінка-диригентка, яка керуватиме оркестром на фестивалі Вагнера у німецькому Байройті. Про це повідомили на Facebook-сторінці фестивалю LvіvMozArt.

Світлина від Oksana Lyniv - conductor.

Фестиваль відбудеться у 2021 році. Оксана Линів диригуватиме постановкою “Летючий Голандець”, передає Суспільне.

“Не маю слів, щоби пояснити, що я зараз відчуваю — це надзвичайно хвилююче та відповідально водночас! Таке запрошення є великою честю для мене!”, — написала у Facebook Оксана Линів.

Також у дописі Оксана Линів зазначила, що керівниця фестивалю і правнучка композитора Катаріна Вагнер до останнього тримала в таємниці ім’я диригентки, “як головну оперну інтригу року, яка є революційним прецендетном зламу гендерних стереотипів”.

Оксана Линів – українська диригентка родом з Бродів Львівської області. Навчалася у Львівському музучилищі імені Станіслава Людкевича та Львівській державній музичній академії. Перша жінка-диригентка Опери та оркестру в Ґраці, засновниця та художня керівниця фестивалю LvivMozArt.

Байройтський фестиваль – оперний фестиваль у Німеччині, відбувається щорічно . Заснований цей фестиваль Вагнером у 1876 році. Його проводять у спеціальному театрі, який будували під керівництвом Вагнера. Тепер фестивалем керує родина композитора.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини