Зеленський особисто представив Верещук кандидатом у мери Києва

Президент України Володимир Зеленський представив Ірину Верещук у ролі кандидата у мери Києва від “Слуги народу”.

Світлина від Офіс Президента України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зеленський висловив переконання, що Києвом може ефективно управляти не тільки корінний киянин, а столиця має стати комфортною, сучасною і затишною для киян, всіх українців та іноземних гостей.

“У контексті місцевих виборів 25 жовтня часто доводиться чути, що Києвом може ефективно управляти тільки корінний киянин. Знаєте, ми з вами перебуваємо в університеті Тараса Шевченка, який народився не в Києві, власне як і Грушевський, Драгоманов, які викладали не тут. Як і, до речі, Євген Патон, міст якого щодня служить киянам, як і названий “київським Гауді” архітектор Городецький. Ні, це не означає, що Києву не приносили славу люди, народжені тут. Достатньо згадати Сікорського, Малевича, Лобановського. Просто щоб працювати на благо міста – необов’язково бути “корінним”. Обов’язково бути порядним, працьовитим, чесним, талановитим, і вкладати в це місто своє серце і душу. Вірю, що саме такою людиною є кандидат на посаду міського голови Києва Ірина Верещук”, – сказав Зеленський під час презентації Стратегії розвитку Києва.

Говорячи про існуючі проблеми в Києві, Зеленський зазначив, що пунктуальність під час переміщення містом на автомобільному транспорті стала такою ж розкішшю, як і гаряча вода в окремих районах столиці.

“Справді, навіть у неділю в Києві нескладно потрапити в затор або слід робити гак, тому що один із мостів через Дніпро вже кілька років тимчасово ремонтується. І який саме – це для нас завжди сюрприз. А можна просто їхати вулицею і провалитися під асфальт”, – зазначив він.

Зеленський додав, що Київ – це дім усіх українців і обличчя країни.

“Київ – це душа України, і ми не хочемо дивитися, як у цю душу плюють викиди і смог. І, нарешті, Київ – це серце України, і воно має битися на повні груди. Ми всі хочемо, щоб наше улюблене місто нарешті набуло того вигляду, на який давно заслуговує, став комфортним, зручним, сучасним, затишним”, – сказав Зеленський.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини