Україну знову поділили на карантинні зони: куди потрапила Львівська область

Україну знову поділили на зони карантину. Зокрема, два райони Львівщини опинилися у «червоній зоні». Також частина області опинилася у «жовтій» та «помаранчевій» зонах.

Про це йдеться у повідомленні міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова у Facebook, – пише Львівський портал.

18 вересня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відтак з понеділка, 21 вересня, почне діяти нове епідемічне зонування.

До «червоної зони» буде віднесено: Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області;

У «помаранчевій зоні» будуть: Бродівський та Радехівський райони  Львівської області;

До «жовтої зони» потрапили: міста Львів, Борислав, Дрогобич, Самбір, Стрий і Червоноград, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Самбірський, Сокальський та Яворівський райони Львівської області; 

Зазначимо, коли регіон потрапляє у «помаранчеву зону», то там забороняється:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, турбази, окрім готелів);
  • діяльність розважальних закладів (ресторанів у нічний час);
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • спортзали, фітнес-центри, заклади культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів (1 людина на 20 квадратних метрів);

Коли регіон чи район потрапляє до «червоної зони», то там діють обмеження «помаранчевої зони», а також забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти та діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Натомість, коли регіон потрапляє у «жовту зону», то там починає діяти заборона на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку. Крім цього діють і заборони «зеленої зони». Зокрема, мешканці повинні використовувати маски чи респіратора у громадських будівлях та транспорті, проведення масових заходів можливе за умови не більше 1 людини на 5 квадратних метрів, кінотеатри можуть працювати із заповненістю на 50%. Перевезення пасажирів можливе тільки в межах сидячих місць.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини