Уряд послабив карантин у Львові

Львів перевели до «жовтої зони», хоча більшість передмість залишилась у «червоній».

Державна комісія ТЕБ і НС під час засідання 18 вересня переглянула рівні епідемічної небезпеки в регіонах України. У кількох районах Львівщини та у Львові послабили карантин, їх внесли до «жовтої» зони епідеміологічної небезпеки. При цьому Пустомитівський район, куди входить більшість львівських передмість залишили у «червоній зоні», передає ZAXID.NET.

Як повідомив у Telegram міністр Кабміну Олег Немчінов, у Львові та ще низці районів області послаблять карантин з 00:00, 21 вересня. Львів більше місяця входив до «помаранчевої» зони епідеміологічної небезпеки.

Червоний рівень епідемічної небезпеки встановили у:

Пустомитівському районі
Перемишлянському районі

Помаранчевий рівень епіднебезпеки у:

Бродівському районі
Радехівському районі

Жовту зону небезпеки встановили у:

Львові
Бориславі
Дрогобичі
Самборі
Стрию
Червонограді
Буському району
Городоцькому районі
Дрогобицькому районі
Жидачівському районі
Жовківському районі
Золочівському районі
Кам’янка-Бузькому районі
Миколаївському районі
Самбірському районі
Сокальському районі
Яворівському районі

Решта районів Львівської області перебувають у «зеленій» зоні епідеміологічної небезпеки.

Зазначимо, що жовтий колір епідеміологічної небезпеки передбачає заборону відвідування установ соціального захисту, де перебувають літні люди, діяльність хостелів, роботу розважальних закладів та закладів харчування з 00:00 до 7:00, проведення масових закладів у приміщеннях для більше 20 осіб, заповненість кінотеатрів більше ніж на 50%. Водночас у цій зоні перестають діяти обмеження на кількість відвідувачів закладів харчування, спортзалів.

Окрім того, у громадському транспорті дозволяється перевезення пасажирів на всіх сидячих місцях (у «помаранчевій» зоні дозволялось заповнювати лише 50% сидячих місць). Більше про обмеження, які діятимуть у «помаранчевій», «жовтій» та «зеленій» зонах, можна переглянути на інфографіці МОЗ.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини