Львівська капела “Дударик”отримає статус національного

Капелу заснував Микола Кацал за сприяння Українського Музичного Товариства у Львові.
Фото: Дударик

ФОТО: ДУДАРИК

Львівській державній академічній чоловічій хоровій капелі «Дударик» надають статусу національного. Відповідний проєкт указ президента підтримав сьогодні Кабмін, – пише Твоє місто.

«Надати комунальному закладу Львівської обласної ради Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» з колективом-супутником хором хлопчиків статус національного й надалі іменувати його – комунальний заклад Львівської обласної ради Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» з колективом-супутником хором хлопчиків», – сказано в проєкті.

Зазначимо, що капела «Дударик» уже заспівала понад 10 тисяч творів на близько 4-х тисячах концертах, взяла участь у 500 літургіях, побувала із концертами у 20-ти країнах світу. Капела співає з найвидатнішими світовими оркестрами, солістами та диригентами у найпрестижніших концертних залах України і світу.

Капелу заснував Микола Кацал за сприяння Українського Музичного Товариства у Львові, яку провадив впродовж 44 років. У 1989 році завдяки його старанням створили першу в Україні хорову школу. Спеціально для неї влада міста передала приміщення колишнього міського шпиталю Святого Лазаря. Ця школа стала основою розвитку «Дударика».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини