На Львівщині зросте вартість проїзду у маршрутках

Автотранспортні підприємства переглядають вартість проїзду на автобусних маршрутах приміського та міжміського сполучення в області.

Про це повідомляє пресслужба Асоціації перевізників Львівщини, пише Твоє Місто.

Там пояснили, що мінімальна вартість проїзду (тариф у першій зоні до 6 км) зросте до 10 гривень, а тариф на наступні зони зросте залежно від внутрішніх затрат кожного підприємства – на 5-10% від існуючого тарифу станом на 1 серпня 2020 року.

В Асоціації кажуть, що вартість пального на ринку постійно зростає за останній місяць і досягла максимальних розмірів за останній рік. Також зростання розміру мінімальної заробітної плати 1 вересня до 5 тис. гривень суттєво вплинуло на розмір податкового навантаження автотранспортних підприємств в умовах зниження прибутків через карантинні обмеження кількості пасажирів, які одночасно можуть перебувати в салоні автобуса.

За словами голови Асоціації перевізників Львівщини Івана Велійки, деякі підприємства уже змінили тарифи, як от Сокальське та Самбірське АТП. До 20 вересня всі автотраспортні підприємства уже мали б перейти на нові тарифи.

«Точно визначеної дати немає. Цей процес запустили 10 вересня. Думаю, до 20 вересня підприємства перейдуть на нові тарифи. Кожне підприємство, яке обслоуговує приміські та міжміські сполучення, розраховує свої можливості і витрати», – прокоментував Іван Велійка.

Він також уточнив, що тарифи не регулюються обласною адміністрацією, але в ЛОДА знають про вимушене рішення перевізників переглянути тарифи.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини