Українські вчені дали прогноз щодо COVID-19: по 3 тисячі інфікованих і 50 смертей щодня

Українські науковці прогнозують, що упродовж тижня в Україні щодня фіксуватимуть по 3 тисячі нових хворих на COVID-19 та 50 летальних випадків.

Про це йдеться у повідомленні Національної академії наук України, передає Громадське.

Вчені з Інституту проблем математичних машин і систем НАН України зазначають, що через чотири дні в середньому буде зафіксовано 3014 випадків захворювання коронавірусом серед українців. Найбільший показник — 374 випадки — можуть виявити у Києві, а найменший — 7 випадків — у Кіровоградській області.

Водночас кількість летальних випадків може вирости до 50 (середнє значення).

Прогнозні значення нових інфікованих за день для регіонів України

Яка тенденція зараз?

За останній тиждень кількість людей, які одужали від COVID-19 почала зростати, але все це менше у порівнянні із кількістю нових інфікованих. Так, за 13 вересня було виявлено 2462 випадки захворювання на COVID-19, одужали — 650, померли — 33.

Загалом, з початку пандемії в Україні виявили 156 797 випадків інфікування коронавірусом. Найбільше випадків зафіксовано у Києві — 17 429 та Львівській області — 17 057.

Як захиститися?

Для захисту від коронавірусу треба дотримуватися простих правил: носити маску на обличчі у людних місцях, дотримуватися дистанції не менше 1,5 м одне від одного, а також часто мити руки та користуватися антисептиком.

При виявленні симптомів захворювання необхідно звернутися до сімейного лікаря та самоізолюватися.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини