Книгарня “Є” змінює курс на користь російськомовних книжок

Мережа магазинів “Книгарня “Є” змінює планування своєї подальшої роботи, згідно з якою значно збільшує частку російськомовної книги в продажу. До цього, на полицях магазинів цієї мережі частка книг українською мовою становила 90% і більше.

Про це йдеться в заяві книгарні, яку вона поширила в понеділок, 14 вересня, передає Новинарня.

Зазначається, що рішення прийняли через брак державної підтримки україномовної продукції, високу собівартість продукту.

“Чи подобається нам цей стан речей? Ні. Чи в силах ми, як книготоргівельна мережа, його змінити? Ні. Чи можемо ми ігнорувати цю реальність? Ні. Виправити таке становище може лише дієва державна політика, а Книгарня “Є” змушена враховувати викладені обставини у плануванні своєї подальшої роботи” – йдеться у повідомленні.

Українці жорстко відреагували на таку звістку від книгарні.

“Ідіоти. Саме тому ж у вас і купували, в тому числі з безбожними націнками, бо ви здавалися місцем, вільним від засилля російських книжок. Проміняти цю багаторічну лояльність на сумнівний дохід від продажу російських книжок, та ще й перекласти відповідальність за своє угодовство на “державу” — вчинок, у якому легко впізнати вишуканий бізнес-стиль директора лісопилки. Фу. Купуватиму книжки деінде”, – прокоментував допис книгарні журналіст Отар Довженко.

“Йдіть до біса”, – залишив лаконічний коментар активіст Сергій Стерненко.

“Ви ж ганьбили Yakaboo за продаж російськомовних книжок. Раджу повісити плакат з Януковичем “Тому що послідовний”, – додав кандидат політичних наук Євген Магда.

“Кніжний мгааазін “Йе”, – іронізує вінницький журналіст Андрій Качор.

“Замість того, щоб бути єдиними у сегменті, ви стали звичайними. Печально”, – додав Олександр Рудоманов.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини