Кернес впав у кому: у нього коронавірус, – ЗМІ

Міського голову Харкова Геннадія Кернеса госпіталізували в 17-у міську лікарню з двостороннім запаленням легенів.

Як повідомили джерела ZN.UA в Офісі президента, у нього виявили COVID-19, який протікає у вкрай складній формі.

За даними джерел в ОПУ і Харківській міськраді, Кернес перебуває в комі. Але чи є кома штучною або це наслідок тяжкості захворювання, джерела не повідомили.

Кернес останній раз з’являвся на публіці 23 серпня – на день міста. Захворів, за даними джерел, в перших числах вересня. У лікарню потрапив минулого тижня.

Згідно з регламентом Харківської міськради, в разі неможливості виконання міським головою своїх повноважень, їх виконує секретар міськради.

Чутки про те, що у міського голови коронавірус, з’явилися ще на початку вересня. Тоді пресслужба Кернеса спростувала, що у нього підтверджений COVID-19.

Зазначимо, що 17-а міська лікарня визначена одним з опорних по коронавірус.

Починаючи з 14 вересня Харків перебувати в “помаранчевій” зоні карантину. Однак, коли місто потрапило в “червону” зону, Кернес заявив, що місцева влада не зупинятиме метрополітен і наземний громадський транспорт.

При цьому, згідно з умовами адаптивного карантину, регіон, який потрапляє в “червону” зону зобов’язаний зупинити роботу громадського транспорту, закрити освітні установ, ресторани, торгово-розважальні центри.

Станом на 14 вересня в Україні лабораторно підтвердили 156 797 випадків коронавірусу. Зокрема, за останню добу виявили 2462 випадки. За весь час епідемії в Україні через коронавірус померли 3211 пацієнтів, ще 69 543 особи вилікувалися.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини