На Закарпатті затримали першого “модника” з 3D-номерами

За використання на своєму транспортному засобі “модних” номерних знаків, які не відповідають встановленим вимогам, поліцейські почали штрафувати. Про перший такому випадок стало відомо на Закарпатті.

Про це з посиланням на патрульну поліцію Закарпатській області повідомили на порталі “Твоя машина”.

У повідомленні говориться, що в п’ятницю, 11 вересня, екіпаж патрульних зауважив авто з 3D-номерами на трасі Київ-Чоп, неподалік міста Мукачева. На власника автомобіля склали постанову за ч.6 ст.121 КУпАП, яка передбачає 170 гривень штрафу.

В патрульній поліції нагадали, що в разі вчинення такого ж правопорушення повторно протягом року штраф буде більшим – 255 гривень. Також санкція статті передбачає громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

У поліції вже раніше нагадували, що номерні знаки на транспортний засіб повинні відповідати встановленим вимогам державних стандартів. У них чітко сказано, що госсзнакі транспортних засобів “виготовляються шляхом штампування з стрічки з алюмінію або листової сталі”.

Спосіб виготовлення 3D-знаків передбачає нанесення акрилових символів на зовнішню сторону алюмінієвого знака, тому вони не відповідають встановленим вимогам ДСТУ 3650: 2019.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини