Поліція запускає на дорогах «фантомні патрулі». Як вони працюватимуть

У Львові учасник ДТП поранив ножем патрульну — поліція застосувала зброю

У поліцейських авто встановлять прилади, які фіксуватимуть порушення швидкості руху автівок навколо

Перевищення швидкості на дорогах, крім камер автофіксації, фіксуватимуть спецприлади у поліцейському авто. Про це сьогодні, 8 вересня, під час брифінгу заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, пише Твоє місто.

Фото з відкритих джерел

«У патрульній машині встановлять прилад, який дозволяє фіксувати правопорушення, які відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно перебуває у русі. Тобто, є можливість зафіксувати порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному напрямку або у зустрічному», – розповів Олексій Білошицький.

Наразі МВС закуповує 4 тестові програми, на них вже оголосили тендер. А у 2021-2023 роках хочуть закупити кілька сотень таких приладів.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко додав, що майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з кількох частин.

«Перша частина – це стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності і про них знають всі водії. Друга частина – це камери, які встановлюють в поліцейські авто. А третя – це камери типу TruCam», – наголосив він.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини