На Львівщині до грудня обіцяють забезпечити киснем 80% «ковідних» ліжкомісць

До 1 грудня у Львівській області планують забезпечити кисневою підтримкою 80% ліжкомісць для хворих на COVID-19

Про це 8 вересня під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає Львівський портал.

«Насправді апаратів ШВЛ є достатньо… Основною у лікуванні COVID-19 зокрема є киснева підтримка… Адже всі дорослі пацієнти, які поступають до нас з пневмоніями середнього і важкого ступенів, є кисневозалежними. І саме киснева підтримка відіграє більш важливу роль, ніж забезпечення апаратами ШВЛ», – наголосив посадовець.

За його словами, згідно із дорученням міністра охорони здоров’я Максима Степанова киснем має бути забезпечено 80% ліжкової мережі. При цьому Орест Чемерис додав, що станом на зараз у області цей показник складає понад 50%, а на 80% планують вийти до початку зими.

«Зараз здійснюємо всі заходи, необхідні для того, щоб наростити цю кисневу мережу, адже осінь тільки почалася і буде нашарування сезонних захворювань, зокрема грипу. І ми маємо бути готові до розвитку будь-якого варіанту… Кінцевий термін, враховуючи всі юридичні та технічні моменти, – до 1 грудня», – сказав директор департаменту охорони здоров’я.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини