Львівщина на рік забезпечена необхідними вакцинами

Львівська область на річний період забезпечна вакцинами для профілактики різних недуг

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА, пише Львівський портал. 

Греческий ученый назвал российскую вакцину от COVID-19 "очень хорошей" - РИА Новости, 04.09.2020

Як повідомляється, область забезпечена вакцинами для профілактики туберкульозу, гепатиту В, гемофільної інфекції, інактивованою поліомієлітною вакциною, комбінованою пентавалентною вакциною для профілактики кашлюка, дифтерії, правця, гепатиту В, гемофільної інфекції, а також для профілактики кору, паротиту, краснухи.

На сьогодні на Львівщині мінімальне середньомісячне виконання щеплень від кількості дітей цільової вікової групи повинно складати не менше 7,9 %. В середньому по області за серпень щеплено від 4,9% до 7,6 %.

«На проведення планових щеплень негативний вплив спричинила пандемія коронавірусної хвороби. Попри те, що надання медичної послуги з планової вакцинації не зупинялось, фактично із середини березня кількість візитів населення до медичних закладів з приводу вакцинації різко знизилась, а в окремих районах і містах припинилась. Це вплинуло на показники охоплення профілактичними щепленнями цільових вікових груп», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини