На Львівщині на дистанційному навчанні з 1 вересня перебувають три школи

Із початком навчального року в області три школи почали вересень із дистанційного навчання. Відтак, очна форма навчання розпочалась у 1190 школах. Одна школа перейшла на дистанційне навчання з причин коронавірусу, дві інші – через причини не дотичні до поширення Covid-19.

Про це сьогодні розповів заступник директора департаменту освіти та науки Львівської ОДА Роман Пастушенко, пише Четверта студія.

«Днями ми також отримали інформацію від школи у Сколівському районі, яка переходить на дистанційне навчання у зв’язку з тим, що на Covid-19 там захворів вчитель і техпрацівник. Є симптоми цієї хвороби у кількох дітей та вчителів. Поки що це лише підозри, бо результатів ПЛР-тестів ще нема”, – розповів Роман Пастушенко.

Симптоми коронавірусної хвороби наявні в дітей та директора школи на Кам’янка-Бужчині. З понеділка вона також переходить на дистанційне навчання.

За словами Пастушенка, процес підготовки шкіл до 1 вересня був доволі тривалий та почався ще в липні.

«Перші приписи про те, як організувати таку підготовку та як проводити навчальний процес в умовах коронавірусної інфекції, з’явились ще в липні. Відповідно до тих рекомендацій та листів Міносвіти, кожна школа повинна була підготуватись до початку вересня. Кожна школа, відповідно до цих рекомендацій, сама визначала, як організовувати свою роботу. В нашій області дуже різні школи, тому організація освітнього процесу теж різна», – акцентував заступник директора департаменту.

У маленьких школах зовсім не спостерігається проблем в організації процесу, оскільки дітей у класах небагато, достатньо великі площі, тож дистанціювання повністю збережено. Водночас у великих школах навчання подекуди організували у змішаному форматі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини