МОЗ назвало умови посилення карантинних заходів по всій Україні

Жорсткий карантин по всій Україні можуть повернути в разі, якщо спалах захворюваності на коронавірус спостерігатиметься в усіх регіонах, а заповненість ліжок у лікарнях перевищить 75%.

У коментарі журналістам міністр охорони здоров’я Максим Степанов висловив упевненість, що такого розвитку подій вдасться не допустити, – пише obozrevatel.

“Якщо ми говоримо, щоб уся країна повернулася (до жорсткого карантину), це означає, що у всіх без винятку містах, областях у нас відбувається стрімке зростання, заповнюються ліжка понад 75% або кількість нових виявлених хворих перевищує всі показники. Мені здається, що ми можемо не допустити такої ситуації”, – зазначив глава відомства.

Степанов також прокоментував збільшення кількості нових випадків захворювання щодня порівняно з березнем і розповів, чому тоді діяв карантин по всій країні, а зараз ні.

“Якщо ви пам’ятаєте кінець березня – початок квітня, то у нас повністю не була готова медична система до реагування на COVID-19. Лікарі не знали, як лікувати, які ліки застосовувати, тому що це була абсолютно нова хвороба. Не були готові лікарні ні з професійної точки зору щодо фахівців, так само не були готові за забезпеченням обладнанням. Дуже важливо було, щоб не почався колапс медичної системи, як ми спостерігали в Іспанії, Італії. Потрібно було підготувати медичну систему і не допустити різкого зростання”, – пояснив він.

На думку глави МОЗ, завдяки вчасно введеним заходам в Україні вдалося повністю збити першу хвилю епідемії.

Степанов уточнив, що зараз кількість тестувань зросла майже в 100 разів – на початку епідемії було близько 200 на добу, а зараз понад 20 тисяч.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини