Якщо буде велика хвиля COVID-19, то ми готові до школи онлайн, – Зеленський

epa08332392 Ukrainian President Volodymyr Zelensky wearing protective mask as a preventive measure against coronavirus disease (COVID-19) attends an extraordinary session of parliament in Kiev, Ukraine, 30 March 2020. Ukraine's Parliament, has dismissed Health Minister Illia Yemets and Finance Minister Ihor Umansky. Yemets and Umansky were appointed to their posts in the Cabinet of Ministers on 04 March 2020, under the leadership of incumbent Prime Minister Denys Shmyhal. Ukrainian lawmakers try to vote also the draft laws, whose adoption is required to obtain a loan from the International Monetary Fund (IMF). EPA-EFE/STR / POOL EPA-EFE/STR / POOL

Президент України Володимир Зеленський вважає, що нічим не можна замінити “живе” навчання в школі. Але якщо в Україні буде велика хвиля захворюваності на COVID-19, то держава буде готова перейти до дистанційного формату навчання

Про це він заявив під час брифінгу в Полтавській області, передає 24 канал.

Зеленський вважає, що Україна готова до дистанційного навчання

Зеленський заявив, що 1 вересня цього року він вперше за багато років не проводжав дитину до школи, і там не було ніякої лінійки. Адже в Україні зараз діє карантин.

Президент додав, що Україна за необхідності зможе перейти на дистанційне навчання, хоча для дітей – це не вихід, бо їм важливе спілкування, діалог і відчуття свободи. “Такої свободи і спілкування ти можеш навчитися лише в школі. І знання краще сприймаються, коли ти бачиш учителя, він до тебе підходить”, – сказав він.

Зеленський зазначив, що замінити “живу” школу на школу онлайн неможливо, але Україна готова до такого формату навчання, якщо буде велика хвиля COVID-19.

“Ми експериментували, одні з перших в Європі. Ми показали, що таке школа онлайн, вона у нас працює, і “школа ТБ”, – заявив він.

Додамо, що т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що у новому навчальному році теленавчання продовжиться, бо це допомагає донести освітню інформацію до дітей з найвіддаленіших куточків України.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини