Будинок книги у центрі Львова виставили на продаж за 16,2 млн доларів

Вирученими від продажу грішми ДП «Західукргеологія» планує погасити свої борги.

25 серпня на офіційній сторінці майданчика електронних продажів «ProZorro. Продажі» у Facebook з’явилося оголошення про продаж Будинку книги на площі Міцкевича у Львові. Після того, як на це звернули увагу місцеві ЗМІ, оголошення видалили. Однак, як з’ясував ZAXID.NET, історичну будівлю, що належить НАК «Надра України», справді планують продати.

В опублікованому у вівторок, 25 серпня оголошенні про продаж семиповерхового будинку була вказана ціна – 1959 $/м– таким чином, зважаючи на загальну площу у майже 8,3 тис. м2, стартова вартість Будинку книги сягнула 16,2 млн доларів США. Проте після появи кількох публікацій про продаж у місцевих ЗМІ адміністратори фейсбук-сторінки «ProZorro. Продажі» без пояснень видалили це оголошення у п’ятницю пообіді (скріншот).

Ще до видалення оголошення журналістам ZAXID.NET вдалося поспілкуватися з менеджером компанії, чий номер був вказаний в повідомленні про продаж. Андрій (не захотів називати свого прізвища), розповів, що оголошення у Facebook є підготовчим. За його словами, наразі будинок ще не виставлений офіційно на продаж, але за кілька днів лот з’явиться на офіційному сайті електронних торгів «ProZorro. Продажі».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини