Знаменитості, які підтримали чи засудили протести в Білорусі

Після виборів президента у Білорусі вже 3 дні не стихають сутички між мітингувальниками та військовими структурами. Білоруси впевнені: результати виборів сфальсифіковані та вимагають справедливості й демократії.

Багато зірок мовчать, деякі – висловлюються з цього приводу. Хто підтримав або засудив протести – читайте у добірці LifeStyle24.

Alyona Alyona

Українська реп-виконавиця – одна з перших публічно висловила підтримку мітингувальникам. У дописі вона написала, що вірить, що народ звергне владу, яка не дає людям дихати вільно. А свобода – найцінніше, що є в людини. “Знайте, Україна разом з вами”, – написала Alyona Alyona.

View this post on Instagram

СВОБОДА! ⠀ Зараз 2020 рік, я живу в своїй країні і почуваюся вільною. АЛЕ! Я пам‘ятаю, якою ціною нам це далося і які втрати ми понесли. Тому саме зараз ця свобода є дуже цінною. ⠀ Я всім серцем щиро співпереживаю народу Білорусі, де зараз відбувається щось схоже на те, що пережили ми. І я сильно вірю в молодь, в людей, в те, що цей народ так само єдиний як і ми. Всі вони мають сили досягти своїх цілей і звергнути владу, яка просто не дає дихати вільно! #freebelarus #жывебеларусь ⠀ Знайте, Україна разом з вами🇺🇦 🇧🇾 ⠀ Photo: @maxbutchenko ⠀ FREEDOM It's year 2020 now, I live in my country and feel free. BUT! I remember at what cost we've received it and what losses we've suffered. That is why this freedom is so valuable exactly nowadays. ⠀ With all my heart I empathize the people of Belarus, where now is happening something like we went through. I truly believe in young generation, in people, and that these people are as unite as we are. All of them have powers to reach their purposes and to dethrone the government, which doesn't let people feel free! ⠀ You have to know, Ukraine is together with you 🇺🇦🇧🇾

A post shared by Альона (@alyona.alyona.official) on

Катя Осадча

Українська телеведуча не пройшла осторонь ситуації. На сторінці в інстаграмі вона опублікувала відео з білоруським прапором. На тлі грає пісня гурту “Ляпис Трубецкой” – “Воины света”. Катя не додавала жодних коментарів, лише підписала допис смайликом рук, складених у молитві.

View this post on Instagram

🙏🏻

A post shared by Katya Osadcha (@kosadcha) on

Андрій Хливнюк

Фронтмен гурту “Бумбокс” наступним висловив свою думку. У фейсбуці він розмістив відео, де сказав, що всі вітчизняні артисти мовчать, а це точно – не варіант. Співак закликав підтримати сусідів і згадати, чия кров була на Майдані. Також Андрій зізнався, що йому прикро, але кількох знайомих вже заарештували.

ONUKA

Виконавиця українського фольк-гурту Наталія Жижченко на офіційній сторінці у фейсбуці так само поділилась думками стосовно Білорусі. Вона зізналась, що любить країну і людей, в яких так палко горять очі. Її успіх пісні Vidlik ONUKA пов’язує саме з Мінськом, бо там вперше наживо прозвучав хіт. Ната побажала країні сил і написала: “Ми з вами”.

Я люблю Білорусь: • за мову: для мене вона звучить по-домашньому і надзвичайно затишно. Слухаю та розчулююся. • за…

Gepostet von ONUKA am Dienstag, 11. August 2020

Оля Полякова

Українська співачка теж не змогла мовчати. В інстаграмі вона виклала фото з протестів, які чіпляють до мурашок. Також вона написала, що влада не може бути виправданням для насильства та жорстокості, а також не може так підло і низько ставитись до свого народу. Оля вважає, що тільки психічно хвора людина може настільки чіплятись за владу.

View this post on Instagram

Нет никаких оправданий подобной жестокости! И никакая власть не стоит увечий и жизней! Цепляться за нее такими маниакальными средствами может только психически больной человек!! Я не могу смотреть на то, с каким остервенением избивают людей те, кто призван их защищать! Это подло! Это ужасно! Так нельзя!!! И это ни к чему хорошему не приведет! А ещё больше я возмущена теми, кто это все пытается объяснить и оправдать… "Правитель имеющий врагом весь народ , не обезопасит себя никогда; чем к большим жестокостям будет он прибегать, тем слабее станет его державный строй " Николо Макиавелли, Государь Люди, берегите себя! Беларусь, живи!!! #япротивнасилия #жывебеларусь #беларусь #ямыбеларусь #prayforbelarus

A post shared by Оля Полякова (@polyakovamusic) on

Noize MC

Російський репер, що раніше підтримував Україну і досі виступає проти російської агресії, тепер виступив за протести в Білорусі. У дописі він виклав своє фото з прапором країни. Підписав світлину уривком пісні “Тры чарапахi” гурту N.R.M., який, до слова, не міг виступати в Білорусі три роки. Адже в своїх композиціях він виступає проти режиму Олександра Лукашенка.

Макс Корж

Найпопулярніший білоруський співак та репер висловив трохи іншу думку щодо протестів. У своєму дописі він закликав: “Зупиніться на сьогодні, бо будуть тільки трупи”. Також Макс написав, що відео з сутичок вистачить на пів року, однак через шквал критики відредагував це речення. Коментарі також поділилися на дві частини: одна, більша частина, впевнена, що його купили, інші ж кажуть, що поділяють думку артиста.

View this post on Instagram

Пацаны. На сегодня Вы победили. Тормозите СЕГОДНЯ движ. ( я говорю только про сегодняшний день) Вы показали что можете дать отпор. Навели шуму на весь мир. Жестких видеоматериалов хватит на месяц вперёд чтобы не потухнуть когда появится интернет. Эта тема (прямые столкновения) сегодня не сработает в плюс. Ту « победу со дня на день» о которой вам пишут в телеге на данный момент прямыми столкновениями объективно одержать нереально. Я это вижу своими глазами находясь в Минске эти 2 ночи. Сегодня будут только трупы. Силовики таким способом на сторону людей не переходят. Сейчас в их глазах вы как раз те, против которых их натаскивали годами. К ним не обращаюсь потому что это бесполезно. Бороться необходимо. Нужно идти до конца. Требуйте от своих лидеров других решений. Берегите себя, не лезьте напрямую. Не забывайте чьи вы правнуки. Передавайте всем.

A post shared by Макс Корж (@maxkorzhmus) on

Сергій Міхалок

На реакцію фронтмена гурту BRUTTO білоруси чекали з особливою пильністю, адже 2013-20214 роках його пісня “Воины света” стала майже гімном Революції Гідності. Спочатку артист мовчав, потім вимкнув коментарі під дописами в інстаграмі. На третій день Сергій у фейсбуці виклав свій кліп “Родны край”. Нічого більше, крім назви пісні, не написав. Тому виконавця далі критикують: “Сергій, ваш Рідний край зараз ґвалтують резиновими кийками і тисячами кидають у в’язницю. Це усі слова підтримки?”

Родны край!

Gepostet von Сергей Михалок am Mittwoch, 12. August 2020

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини