Скільки у Львові коштує тест на коронавірус та кому його зроблять безкоштовно

Коронавірусна пандемія змушує панікувати українців, та найчастіше питання, яке виникає в людей, чому не всім роблять безкоштовне тестування на COVID-19.

Щодня у мережі обурються, мовляв, близькій людині перед терміновою операцією призначили зробити тест на коронавірус, а найдешевший коштує 1800 гривень, передає Дивись.info.

«Де гроші з «коронавірусного» фонду?», «кому роблять безкоштовне тестування на коронавірус»?

Раніше очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов пояснив, що в Україні чітко визначили категорії, кому проводять ПЛР-тестування безкоштовно.

Йдеться про осіб з ознаками коронавірусної хвороби, їхніх контактних осіб, співробітників Національної поліції та Національної гвардії.

Окрім цього, ті, хто перебуває в епіцентрі епідемії — медичним працівникам — здійснюють експрес-тестування раз на два тижні.

Усі, хто для профілактики хоче зробити ПЛР- чи ІФА тест на коронавірусну хворобу, можуть звернутись до приватних лабораторій, втім за додаткову оплату.

У Львові, в середньому, тестування вартує 1500 гривень.

Для прикладу, в лабораторії «UNILAB» ПЛР-тестування коштує 1500 гривень, а результат можна отримати за три робочих дні.

У діагностичному центрі «МеДіс» дослідження також вартує 1500 гривень, проте за 3-5 робочих діб.

У центрі пропонують теж експрес-тестування за 2100 гривень: його виконають за 30 годин з моменту забору матеріалу на дослідження.

У лабораторії медичного центру «Святої Параскеви» тест на коронавірус вартує 1780 гривень ПЛР-дослідження проводять за 1780 гривень впродовж двох робочих днів.

У медичному центрі Medycover можна отримати результати ПЛР-тесту на коронавірус за 2200 гривень.

Раніше Максим Степанов заявляв, що у випадку другої хвилі коронавірусної пандемії Україна повністю забезпечена тест-системами на місяць вперед.

Нагадаємо, станом на ранок п’ятниці, 7 серпня, у Львові зафіксовано 10 тисяч 572 лабораторно підтверджені випадки інфікування коронавірусом. За весь час пандемії у місті загинуло 294 особи, а 2 тисячі 822 людини одужало.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини