Винники оплатять ремонт під‘їзної дороги до бази Козловського

Будівельна компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл» перемогла в тендері на капітальний ремонт дороги, яка веде з траси Львів-Винники до центрального входу на Винниківське озеро, де нині депутат Львівської міськради Григорій Козловський будує приватний спортивно-відпочинковий комплекс. Вартість ремонту шляху завдовжки майже 600 метрів становить 15,5 млн грн.

Аукціон з відбору будівельної компанії відбувся 29 липня на електронному майданчику ProZorro. Замовником реконструкції дороги виступив виконком Винниківської міськради, також мерія Винників оприлюднила очікувану вартість робіт ­– 15,65 млн грн з ПДВ, передає ZAXID NET.

За ці гроші до 31 грудня 2020 року переможець тендеру мав би відремонтувати дорогу, зокрема зробити нове дорожнє покриття, облаштувати та викласти плиткою хідники, зробити водовідведення та вмонтувати дощоприймачі, а також встановити огородження між тротуаром та проїзною частиною та інше.

У торгах взяли участь дві компанії – ТОВ «Алов-Буд» з пропозицією 15 млн 592 тис. грн та ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» з 15 млн 524 тис. грн. Оскільки «Онур» запропонував виконати роботи на 68 тис. грн менше ніж конкурент, тому система ProZorro визначила переможцем саме цю компанію.

Згідно з процедурою проведення торгів, після аукціону виконком Винниківської міської ради розглядатиме пропозицію «Онуру» та, якщо не буде зауважень, оприлюднить повідомлення про намір укласти договір. Зазвичай угоду укладають не раніше ніж через 10 днів з дати публікації повідомлення.

Слід зазначити, що дорогу ремонтуватимуть на умовах післяплати, тобто реальні гроші виконавець отримає вже після завершення робіт.

Як повідомив заступник міського голови Винників Богдан Шустер, нова дорога буде завдовжки 597 метрів та дев’ять метрів завширшки, на ній облаштують три смуги руху замість двох, які є нині. Проект реконструкції також передбачає створення велодоріжки та окремий з’їзд до приватних будинків, розташованих поблизу озера.

«Ми мали проектно-кошторисну документацію, відбулася її державна експертиза, потім ми оголосили тендер. У проекті передбачені три смуги руху, велодоріжка, тротуари та підпірна стіна з боку лісу. Під час державної експертизи було враховано кошторисну вартість матеріалів та робіт, тому така сума [15,5 млн]», – повідомив він.

Як розповів Богдан Шустер, наразі невідомо, з якого саме джерела фінансуватимуть ремонт дороги до озера.

«У нас цьогоріч були субвенції з міського бюджету Львова в розмірі 20 млн грн, вони вже використані. Напевне, це [фінансування] вирішуватиметься на рівні міських голів [Львова та Винників]. Можливо це буде львівська субвенція. Якщо ні, то це буде з міського бюджету Винників», – зазначив заступник мера Винників.

Нагадаємо, засновниками київської компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевізи, а також львів’янин Олег Фаріон. Компанія є дочірнім підприємством турецької групи «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.».

ТОВ «Алов-Буд» зареєстроване в селі Розвадів Миколаївського району Львівщини. Директором фірми є Володимир Мартинишин, а власником – громадянин Азейбарджану Вугар Іскандар Огли Гаджиєв.

Наразі дорога з траси до входу на територію Винниківського озера перебуває у поганому стані, окрім того вона не має хідників. Старе дорожнє покриття розбите, зокрема через те, що цим шляхом їздить важка техніка, яка бере участь у будівництві відпочинкового комплексу на озері.

Комплекс зводять компанії, які належать найбагатшому депутатові ЛМР Григорію Козловському. Він стверджує, що будує на території водойми дитячу футбольну школу. Попри це там вже зведені чимало споруд, які фактично перетворили її на елітний відпочинковий комплекс.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини