Суд дозволив примусово привести Порошенка на допит

Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про примусовий привід п’ятого президента України Петра Порошенка для допиту у якості свідка.

Порошенко открыл выставку семейной коллекции картин и подколол ГБР

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Українська правда.

“4 червня 2020 року Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про примусовий привід Порошенка П.О. для допиту у якості свідка у кримінальному провадженні, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників”.

Допит має відбутися об 11:00 10 червня у приміщенні Державного бюро розслідувань.

22 травня Порошенка викликали на допит до ДБР в якості свідка у справі про незаконне переміщення через кордон 43 картин відомих художників на 11 годину 26 травня.

Замість допиту Порошенко у вівторок відкрив виставку картин, які фігурують у провадженні, у музеї Гончара.

Повідомлялося, що представники ДБР приїхали у вівторок до музею Гончара, де вручили повістку про повторний виклик на допит п’ятого президента Петра Порошенка його дружині Марині, проте адвокат Порошенка цю інформацію заперечує.

Згодом директор музею Івана Гончара заявив, що співробітники ДБР не надали відповідного рішення суду та ввірвалися в музей, зламавши двері.

У Державному бюро розслідувань запевнили, що не застосовували “будь-які заходи фізичного впливу” біля музею Івана Гончара 26 травня.

Пізніше музей Івана Гончара повідомив, що Державне бюро розслідувань арештувало приватну колекцію картин родини п’ятого президента Петра Порошенка.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини