Українські вчені розповіли про ймовірне зниження захворюваності на COVID-19 наприкінці травня

Кількість щоденно видужалих людей в Україні наближається до кількості щоденно інфікованих людей.
Фото: Місто

ФОТО: МІСТО

Вчені проєкту «ФОРСАЙТ Covid-19» Світового центру даних «Геоінформатика і сталий розвиток» при Київському політехнічному інституті ім. Ігоря Сікорського спрогнозували можливий початок спаду пандемії коронавірусу на третю декаду травня. Про це повідомляє пресслужба КПІ, – пише Твоє місто.

До того часу, на думку науковців, розвиток пандемії матиме лінійний характер. Для України на 15-тиденному відрізку часу (06.05 — 20.05) розвиток пандемії набуває чіткішого лінійного характеру з рівнем «плато» — 400-550 нових інфікованих на день.

«Такий характер розвитку процесу може продовжитися до третьої декади травня 2020 року, протягом якої ймовірно настане пік пандемії. Після цього пандемія, ймовірно, може піти на спад (кількість щоденно видужалих людей буде стійко більше кількості щоденно інфікованих)», — йдеться у повідомленні.

Середня абсолютна похибка у відсотках виконаного прогнозу на цьому відрізку часу не перевищує 2,2%.

«Кількість щоденно видужалих людей в Україні наближається до кількості щоденно інфікованих людей. Команда проєкту очікує, що в третій декаді травня цей баланс може стати стійко позитивним, що засвідчить початок спаду пандемії», — вважають науковці.

Нагадаємо, що станом на 16 травня в Україні лабораторно підтвердили 17 858 випадків Covid-19, з них 497 летальних, 4906 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 528 нових випадків.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини