Кива назвав Львівщину “колискою українського нацизму”: група депутатів подала на нього заяву

Кива

Народні депутати просять голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і президента України Володимира Зеленського дати публічну політичну оцінку висловлюванням нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” про те, що Львівщина – це “колиска українського нацизму”.

Новини України - "Країну с*ка проср*ли". Кива поскаржився ...

Група народних депутатів звернулася у Службу безпеки України й Офіс генпрокурора через заяву нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви про те, що Львівська область – це “колиска українського нацизму”. Про це у Facebook 12 травня повідомив нардеп від фракції “Слуга народу” Євген Петруняк, передає видання Гордон.ua.

За словами Петруняка, Кива “повторив тезу сталінської пропаганди, яка сьогодні стала інструментом війни, що її [президент Росії Володимир] Путін розв’язав проти України”.

“У 30–50-х роках минулого століття формулювання про “український фашизм” стали своєрідним виправданням комуністичного геноциду проти українського народу. Сьогодні подібні ярлики прямо служать інтересам Кремля, бо за їх допомогою вороги України намагаються розпалити ненависть між українцями, поділити нас на регіональній та етнічній основі”, – написав він.

Петруняк зазначив, що депутати також закликають голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і президента України Володимира Зеленського дати публічну політичну оцінку таким висловлюванням.

Звернення підписали нардепи від фракцій “Слуга народу” Євген Петруняк, Ростислав Тістик, Орест Саламаха, представники “Європейської солідарності” Олег Синютка, Микола Княжицький, Михайло Бондар, Микола Величкович, Софія Федина, член “Батьківщини” Михайло Цимбалюк, депутати від “Голосу” Ярослав Юрчишин, Галина Васильченко, Наталія Піпа, Роман Лозинський, представники депутатських груп “За майбутнє” Тарас Батенко, Ярослав Дубневич та “Довіра” Андрій Кіт, Павло Бакунець.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини