Порошенко хоче, щоб Зеленський терміново скликати РНБО: потужне звернення

П’ятий президент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко закликав чинного главу держави Володимира Зеленського продовжити заходи із заборони на території країни російських соціальних мереж та каналів.

Для цього він попросив негайно зібрати засідання Ради національної оборони й безпеки. Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook, підкресливши, що ще п’ять років тому ініціював відповідну заборону,  – пише obozrevatel.

“Пам’ятаєте, скільки каміння було кинуто у мене, коли я виніс на розгляд РНБО питання щодо заборони російських соціальних мереж “ВКонтакте” і “Однокласники”? Скільки тоді казали, що це є порушення свободи слова, що це в жодному разі не можна робити? Аж допоки не були знайдені дані підписників “ВКонтакте” та “Однокласники” у ФСБ”, – наголосив Порошенко.

Крім цього, він зазначив, що критика на його адресу тоді сипалася й через заборону трансляції на території України програм таких каналів, як “Россия 24”, Russia Today, ОРТ. Політик нагадав, що владі вдалося це зробити завдяки створенню відповідної законодавчої бази.

Нині ж лідер “ЄС” звернувся до президента Зеленського з пропозицією створити умови для, зокрема, російськомовних громадян Європи та Сполучених Штатів, щоб мати пан’європейський, панамериканський російськомовний канал, який забезпечить можливість чути альтернативну точку зору.

“Бо коли люди сидять на голці Russia Today або “Россия 24″ – дуже легко дурити й підтримувати п’яту колону всередині держави. Зусилля, які нам треба спрямовувати на інформаційну протидію гібридній агресії, аж ніяк не менш важливі, ніж ті зусилля й кошти, що ми виділяємо на оборону держави”, – підсумував Порошенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини