Садовий запропонував Саакашвілі зробити експеримент з реформами у Львові

Місто, на думку міського голови, може стати пілотним майданчиком.
Фото: Міхеїл Саакашвілі/Фейсбук

ФОТО: МІХЕЇЛ СААКАШВІЛІ/ФЕЙСБУК

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив ефірі програми «Свобода слова», що Львів готовий бути пілотним майданчиком для діяльності Виконавчого комітету реформ, що очолив експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі. Про це повідомляє Цензор.нет.

«Я розумію, що пан Саакашвілі буде займатися реформами в усій країні. Але, певно, буде стояти питання якогось пілотного майданчика. Так от, Львів готовий бути тим пілотним містом. Давайте в першу чергу попробуєм тут ті чи інші успішні моделі, щоб потім можна було реалізовувати їх для всієї України», – сказав Андрій Садовий.

Також міський голова Львова зазначив, що призначення Міхеїла Саакашвілі на посаду очільника Виконавчого комітету реформ є «великою надією для нашої країни».

Президент України Володимир Зеленський 7 травня підписав указ про призначення Міхеїла Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ.

Міхеїл Саакашвілі у 2004-2013 роках був президентом Грузії, після чого почав будувати політичну кар’єру в Україні. Зокрема у 2015 році отримав українське громадянство, став радником п’ятого президента Петра Порошенка та очолив Одеську область. У 2017 році його позбавили українського громадянства офіційно за недостовірні дані при його отриманні, натомість різні джерела говорили про конфлікт між Міхеїлом Саакашвілі та Петром Порошенком. Тоді за перетином ним кордону із Польщею на Львівщиін спостерігала вся країна. У травні минулого року йому повернули громадянство.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини