В Україні одужав пацієнт, який найдовше хворів на коронавірус

В Одесі одужав від коронавірусу 24-річний Максим Головкін, у якого першим в місті лабораторно підтвердили зараження COVID-19.

Хлопець був хворий на COVID-19 найдовше зі всіх українців, повідомляє ТСН.

55 днів він перебував у жорсткій самоізоляції. Навіть після того, як зникли всі симптоми захворювання, тести все одно показували позитивний результат.

6 травня, хлопець написав в соцмережі Instagram під фото негативного тесту ПЛР: “Офіційно одужав! Свобода”. За його словами, він почувається добре та абсолютно здоровим. Медики не можуть пояснити, чому хлопець так довго не міг одужати.

Максим Головкін розповів, що більшість часу живе в США. І американські дослідження показують, що заражені зазвичай видужують на 10-14 день. Якщо за цей строк не з’являються симптоми, то це означає, що людина, яка перебуває в ізоляції, здорова.

View this post on Instagram

Дорогие друзья! Я готовлюсь к проведению благотворительного аукциона. В нем уже согласились принять участие такие крутые артисты/бренды/бизнесы как: @tiesto @gstaadguy @tyga @richforever @alecmonopoly @jakehall @missebeqiri @prevustudio @ilvolomusic @realblackcoffee @lilpump @richthekid @kygomusic и многие другие! Если вы также хотите/можете предоставить какие-то интересные лоты, пишите. (Что угодно) Все полученные средства будут разделены пополам между Америкой и Украиной и направлены на покупку средств защиты для больниц. Заранее благодарю всех за помощь! P.S. Результата моего теста до сих пор нет. Повторный тест также не проведен. Родных не тестировали.

A post shared by M.S. Golovkin (@ma777kc) on

Швидше за все, вірус він підхопив у США в березні. Відчув себе погано поле того, як повернувся звідти. Спостерігалися температура, пневмонія.

Експрес-тест показував негативний результат. І лише ПЛР-діагностика виявила коронавірус. В нього швидко зникли симптоми, але лікарі наполягли на подальшій ізоляції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини