У двох містах медики вийшли на протест – вимагали обіцяних надбавок

1 травня працівники Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги провели попереджувальну акцію протесту.

Медики “швидкої” просили гідної заробітної плати, а також виплатити надбавку за відпрацьований період під час карантину – 300% всім виїзним бригадам і молодшому медичному персоналу екстреної медичної допомоги, предає місцеве видання “Галка”.

Голова профспілкового комітету Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Богдан Венник розповів, що щодня на лінію виїжджає 14-15 бригад, які обслуговують Івано-Франківськ та прилеглі села.

“Тобто 75-80 працівників обслуговує близько 260 тисяч населення. Я не рахую обслуговуючий персонал (санітарки, слюсарі і т.д.). Середня зарплата у водія близько 4000 гривень. Молодого лікаря, який після медуніверситету – близько 5000 гривень разом з податками”, – розповідає Венник.

Медики записали відеозвернення та на кілька хвилин увімкнули сирени на автомобілях “швидкої”.

Також, у Тернополі протестували працівники Центру екстренної медичної допомоги, передає “Суспільне”.

“Співробітники шести бригад Тернопільській 2-й підстанції екстреної медичної допомоги, які сьогодні чергують, організували хвилину протесту. Лікарі, фельдшери та водії вийшли на вулицю і включили сирени на машинах”, – йдеться в матеріалі.

Вимагали, щоби їм підняли зарплату втричі.

“Коли йшлося про боротьбу з коронавірусів, говорили про надбавку 300 відсотків до зарплати всім працівникам швидкої, але ми отримали зарплату, отримали платіжки і зарплата попередня”, – сказала учасниця протесту, лікар медицини невідкладних станів Оксана Оберлейтнер.

Фельдшер виїзної бригади показала роздруківку про зарплату, згідно з якою за березень вона отримала 6588 грн. Водій швидкої розповів, що його зарплата, з огляду на більш ніж 10-річний стаж, становить 5500 грн.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини