Парад “велюрових” суверенітетів – це результат подвійних стандартів влади – Геращенко

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Заяви місцевих органів влади про послаблення карантинних заходів, які суперечать розпорядженням з центру – це наслідок подвійних стандартів президента Зеленського та його владної команди.

Про це у своєму відеоблозі говорить співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко. Вона наголошує, що впливові порушники карантину не отримують законного покарання, тоді як представникам органів місцевого самоврядування з Києва передають погрози.

“В країні розпочався парад “велюрових” суверенітетів. Міста і містечка одне за одним заявляють про часткове скасування карантину. Чхати вони хотіли на заборони уряду. Міністр внутрішніх справ тупає ногою, погрожуючи карами і справедливо зазначаючи, що зараз епідеміологічні показники гірші, ніж місяць тому, й ми можемо отримати реальний спалах епідемії. Але навіщо ці подвійні стандарти? Власник “Велюра” і всі його відвідувачі навіть не сплатили штраф 17 000 грн за порушення карантину. Хоч всі високопосадові “спасителі Києва” були ідентифіковані журналістами”, – зазначає Ірина Геращенко.

“Власника “Велюра” не засудила рідна фракція, спікер не вичитав його в стилі комсомольських зборів, президент і його офіс не записали відосик “ай – ай- ай, Коля”, уряд не закликав депутатів власним прикладом демонструвати повагу до карантину і самоізоляції. Поліція, яка доблесно ловила в Дніпрі одного іхтіандра, спокійнісінько спостерігала тисячі прихожан МП, й жоден батюшка чи приход також не оштрафовані. Міністри, депутати, колишні депутати тусуються по найдорожчим готелям/ресторанам Києва і проводять там променади без масок. Все це щодня читають, дивляться, бачать мільйони ФОПів, чий бізнес загинається, яким немає чим сплачувати оренду, зарплати, комуналку”, – порівнює Ірина Геращенко.

Співголова “Європйської Солідарності” наголошує, що в порушенні законів будь-ким немає нічого доброго. Але спротив на місцях спровокувала сама провладна команда.

“Я проти параду “велюрових” суверенітетів. Але спровокували його самі слуги. І тепер це навряд чи можна зупинити. Можна зупинити метро, але тепер Київ перетворилася на суцільний корок, бо всі виїхали в офіси на своїх авто. Можна закрити кафе, але всі, в кого немає грошей на чай за 500 грн у “Велюрі”, вийшли з пивом на лавочки. Можна лякати штрафами в 17000 дрібних підприємців, але тоді вони приходять під уряд. Або всі на карантин – або цю хвилю суверенітетів не зупинити. Почніть з “Велюра” – під камери оштрафуйте Колю і виженіть його зі своєї фракції”, – порадила Ірина Геращенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини