Львівські лікарі, які захворіли на COVID-19 отримають грошову допомогу від ЛМР: подробиці

Виконавчий комітет Львова заявив, що 27 медичних працівників, які захворіли на коронавірус, отримають по 20 тис грн допомоги кожен.

Як повідомляє журналістка 032.ua, заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна наголосила, що мова йде про 27 медичних працівників міських установ. Серед них: 5 — лікарів, 9 — медичних сестер, 8 — лаборантів, 2 — рентген-лаборантів, 3 осіб молодшого медичного персоналу, – пише 032.ua.

«Сьогодні розглянули питання про надання матеріальної допомоги медичним працівникам закладів охорони здоров’я міста Львова, які захворіли на коронавірус. Це 27 медичних працівників станом на зараз. Серед них є лікарі, медичні сестри, лаборанти, рентген-лаборанти і санітарки, тому кожен з них отримає таку допомогу в розмірі 20 тисяч грн”, – розповіла заступниця.

Також Галина Слічна наголосила на те, що в майбутньому лікарі, які захворіють на COVID-19 також отримають допомогу від міськради.

“Якщо буде збільшуватися кількість медиків, які захворіли, вони також будуть отримувати таку допомогу. Це позиція міської ради — допомагати тим людям, які наразилися на таку небезпеку і захворіли”, — зазначила Галина Слічна, очільниця міського штабу протидії COVID-19.

Нагадаємо, коронавірусна хвороба 2019 (Coronavirus disease 2019, або COVID-19) – це гостра респіраторна хвороба, яку викликає невідомий раніше коронавірус SARS-CoV-2. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила пандемію у зв’язку з поширенням хвороби у світі, у всіх країнах ввели карантинні заходи та обмеження. Станом на нині, в Україні за добу 29 квітня зафіксували 540 нових випадків захворювання на COVID-19, загалом наразі 10 406 лабораторно підтверджених, з них – 261 летальних та 1 238 пацієнти одужали.

У Львові та області діють карантинні обмеження: дозволено виходити з дому лише у масках одному або в парах, особам віком від 60 років рекомендовано залишатися вдома. На в’їздах і виїздах до області на трасах встановили карантинні блокпости, де правоохоронці перевіряють усіх, хто прибуває та виїжджає з Львівщини. Станом на 30 квітня у Львові та на Львівщині лабораторно підтверджено 430 випадків інфікування коронавірусом, 14 з них — летальні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини