Американські вчені заявили про перші ліки, які блокують COVID-19

Препарат імітує один з чотирьох будівельних блоків РНК і ДНК, поглинається геномом вірусу, замикаючи процес реплікації.

Новости про коронавирус: эпидемиологическая ситуация в Одессе на ...

Хворі на коронавірус пацієнти, які приймали Ремдесивір, одужували на 30% швидше, ніж ті, хто вживав плацебо, передає Уніан.

Це перший випадок, коли було продемонстровано чіткий ефект у лікуванні небезпечної недуги. Про це йдеться у новому масштабному дослідженні, проведеного в середу, передає Science alert. Середній час відновлення таких пацієнтів склав 11 днів.

«Дані показують, що ремдесивір показує чіткий, значний, позитивний ефект у скороченні часу на одужання.. Доведено, що ліки можуть блокувати вірус», – заявив очільник Національного інституту алергії й інфекційних захворювань США Ентоні Фауч.

Крім того, у дослідженні йдеться, що пацієнти з наркотичною залежністю помирали не так часто, хоча різниця у порівнянні зі звичайними хворими невелика. У групі пацієнтів, які вживали Ремдесивір, смертність склала 8% проти 11,6% смертності у групі пацієнтів, які приймали плацебо. При цьому науковці зауважили, що повинні побачити повні результати, але якщо ефективність ліків підтвердиться, це буде «фантастичним результатом».

«Ці дані багатообіцяючі й, враховуючи, що у нас ще немає перевірених способів лікування COVID-19, це може призвести до пришвидшеного підтвердження Ремдесивіру для лікування COVID-19. А проте, це також показує, що ці ліки не чарівна куля в цьому контексті», – пояснив головний дослідник пекінського університету Цінхуа Бабак Джавід.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини