Глава УГКЦ звільнив вірян від обов’язкового причастя на сповіді під час карантину

Блаженніший закликав людей подбати про свою безпеку та здоров’я.

Risu.org.ua
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звільнив вірян від обов’язкового причастя на сповіді під час карантину. Про це від сказав у своєму відеозверненні, – пише Твоє місто.

«У часі великого посту, готуючись до святої Пасхи, необхідно обов’язково приступати до святої сповіді і до святого причастя. Дбаючи про ваше здоров’я, наша церква проголосила диспензу звільнення і від цього обов’язку, надаючи вам можливість зробити це впродовж місяця після закінчення карантину», – сказав він.

Якщо віряни просять про причастя, священник не має права відмовити, тому Блаженніший закликав людей подбати про свою безпеку та здоров’я та не наполягати.

«У цих обставинах прошу спішити до сповіді лише в небезпеці смерті, а святе причастя ми зможемо уділяти так, як це приписують суворі правила карантину», – каже він.

Якщо ж віряни просять про причастя, отець має бути в захисній масці, а віряни – широко відкривати рота, щоб не торкатися ложечки. Після кожного уділення причастя священнослужителів просять ретельно дезінфікувати ложечку.

Крім цього, в УГКЦ дозволили не відвідувати богослужіння в храмах та дивитися його онлайн, а у храмах священнослужителі справлятимуть богослужіння без присутності вірних й просять їх до молитви надворі, зберігаючи соціальну дистанцію.

Святослав також закликав прихожан не приносити до освячення святу лозу за тиждень до Великодня, а дивитися онлайн-трансляцію богослужіння. Крім цього, батько родини на Великдень може покропити свяченою водою страви, щоб не йти до церкви.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини