“Залік для президента буде зданий тоді, коли він збереже державу” – Арсеній Яценюк

Ukrainian Prime Minister Arseny Yatseniuk attends a news conference in Kiev, November 20, 2014. REUTERS/Valentyn Ogirenko (UKRAINE - Tags: POLITICS)

“Для президента залік зданий тоді, коли він зміг захистити державу. Коли він не допустив падіння країни в цілому. Я хочу сподіватися, що залік для країни буде зданий, а це значить – і для нього”.

Про це заявив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Велике інтерв’ю” на телеканалі Україна 24 27 березня

Відповідаючи на запитання про рік президентства Володимира Зеленського, Арсеній Яценюк наголосив: “Думаю, що можна буде оцінити президента Володимира Зеленського за результатами того, як йому вдасться подолати цю кризу, яка є. Для нього це, я думаю, один з найважливіших тестів його президентства. Це взагалі один з ключових викликів не просто його президентства, а його життя”.

“Зараз важливо, щоб він достойно зустрів цей виклик, його команда його достойно зустріла, дала достойну відповідь. І в залежності від того, як він прореагує на ситуацію, як він вийде з цієї ситуації, тоді вже можна буде оцінювати і сказати: так, залік зданий, чи ні, залік не зданий. Я хочу сподіватися, що залік для країни буде зданий, а це значить – і для нього”, – сказав Арсеній Яценюк.

Лідер НФ підкреслив, що для президента залік зданий тоді, “коли він зміг захистити державу, коли він не допустив падіння країни в цілому”: “У нього, звичайно, що будуть проблеми об’єктивно і з безробіттям, і з курсом гривні, і з економікою. Деталі будуть. Я зараз не про деталі. Я зараз про велику картину відповідальності глави держави за долю України і українців. Українська держава, яка стоїть на ногах, українська держава, яка збережена, – значить, залік зданий”.

“Ми зобов’язані всі як нація вийти з цієї ситуації. Зберегти країну, зберегти Україну і українців. Це місія кожного”, – сказав Арсеній Яценюк.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини