СБУ викрила львів’янку нарозповсюдженні фейків про коронавірус

Жінка намагалася нагнітати панічні настрої серед населення та дестабілізувати ситуацію в регіоні.
Ілюстративне фото: newscientist.com
Служба безпеки України викрила у Львові місцеву мешканку, яка розміщувала в інтернеті фейкову інформацію про розповсюдження COVID-19 в Україні. Про це повідомляє прессблужба СБУ, – пише Твоє місто.

Фахівці з кібербезпеки спецслужби встановили, що львів’янка, яка є учасницею понад 1000 спільнот у заборонених соцмережах, зі свого акаунта свідомо поширювала неправдиву інформацію про COVID-19. Жінка намагалася нагнітати панічні настрої серед населення та дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці правоохоронці знайшли комп’ютер, з якого поширювались фейки. На ньому також містились дописи із закликами до повалення конституційного ладу державі та пропагування ідеї створення так званої «Новоросії».

Під час досудового слідства перевіряють інформацію щодо можливої координації дій інтернет-пропагандистки спецслужбами РФ і терористичних організацій Л/ДНР.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)  Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини