“Не потрібно “мутити”, пане президенте” – у Вакарчука звернулися до Зеленського

Президента Володимира Зеленського закликають відмовитися “від самогубних ідей” створення “консультаційної ради” у Мінську, що є кремлівським сценарієм про “вутрішній конфлікт”.

Про це у вівторок заявили в “Голосі”, – пише Газета.юа.

“Завтра 25 березня. Чи побачимо ми Мінську зраду? Чи буде створено консультаційну раду з терористами?

Росія бажає реалізувати свій сценарій. Бажає інфікувати Україну вірусом “русского мира”.

А для цього їй потрібні два кроки:

1. Змусити Україну так чи інакше визнати війну на Донбасі не гібридною агресією Росії, а внутрішнім конфліктом. Цього Кремль домагається багато років.

2. Зробити проросійських терористів повноцінними учасниками мінського процесу, а Росію перетворити на “спостерігача”.

Для кожного українського патріота була шоком сама ідея створення консультаційної ради з представниками так званих “ДНР-ЛНР”.

Після цього недолугі виправдання що, мовляв, це якісь міфічні представники “громадськості” з окупованих територій, виглядають як дуже поганий жарт.

Суть консультаційної ради — визнати терористів суб’єктами перемовин, а не маріонетками Путіна.

Це — капітуляція, якої від нас хотіла Росія! Цього не можна допустити і жодні виправдання тут не підходять.

Жоден українець не сприйме прямі переговори з маріонетками агресора. З людьми, які стріляють в українських військових за командою з Москви”, – йдеться у заяві.

Президента закликали припинити будь-які переговори (крім обміну полоненими та заручниками) щодо політичного врегулювання до досягнення повної і всеохопної зупинки бойових дій на лінії зіткнення. Росія має перестати вбивати.

Не робити Росію замість сторони конфлікту химерним “гарантом” домовленостей, як того бажають у Кремлі та, чомусь, в деяких кабінетах на Банковій. Росія — агресор, та має відповісти за свої злочини.

“Поки країна бореться із коронавірусом та економічною кризою, не потрібно “мутити”, пане президенте. Громадяни та історія вам цього не пробачать”, – звернулися до Зеленського.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини