Проти експрем’єр-міністра Олексія Гончарука відкрили справу через службову недбалість

РНБО попереджало прем’єр-міністра про необхідність обмеження експорту на продукцію, що спрямована на недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус.
Фото: 5 канал
Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальну справу проти експрем’єр-міністра Олексія Гончарука через службову недбалість, – пише Твоє місто.

Як повідомили у пресслужбі САП, відповідно до оприлюдненої інформації 31 січня 2020 року та 8 лютого 2020 року секретар Ради Національної безпеки та оборони України скерував на адресу прем’єр-міністра, ким на той час був Олексій Гончарук, листи про нагальну необхідність обмеження експорту та реекспорту продукції, що може бути використана при реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус Covid-19.

«Однак Кабінет міністрів тоді фактично проігнорував вищевказані заходи, що так і вжили», – кажуть у прокуратурі.

23 березня відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення внесли до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч .2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування вестиме ДБР.

Олексія Гончарука звільнили з посади прем’єр-міністра 4 березня й призначила на цю посаду львів’янина Дениса Шмигаля. Тоді ж депутати затвердили новий склад Кабміну.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини