COVID-19: Вакарчук купив апарат штучної вентиляції легень

Вартість обладнання становить майже 400 тис. грн

Народний депутат від партії «Голос» і лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук придбав апарат штучної вентиляції легень РС300, передає Главком.

Результат пошуку зображень за запитом вакарчук

Вартість обладнання становить 390 тис. грн. Купівля була здійснена 17 березня.

Мета придбання такого апарату у декларації не вказується.

Але відомо, що перед цим на своїй сторінці у «Фейсбуці» Вакарчук написав, що передає 1 млн грн для закупівель необхідних матеріалів та техніки в опорні лікарні в Львівській і Одеській областях.

«У ці непрості часи нам, як ніколи, потрібна єдність. Нам потрібна єдність, коли ми захищаємось від агресора. Нам потрібна єдність, коли ми боремося з пандемією. Нам потрібна єдність, щоб боротися з економічними наслідками цієї пандемії», – наголосив політик.

Як повідомляв «Главком», у лютому Святослав Вакарчук задекларував 12 млн 904 тис. грн гонорарів за 2016-2017 року в амплуа артиста. Джерелом доходу була вказана швейцарська фірма Amber Production AG.

У середині березня Державна фіскальна служба України за заявою соратника експрезидента-втікача Віктора Януковича Андрія Портнова зареєструвала кримінальне провадження і почала розслідування щодо депутата фракції «Голос» Святослава Вакарчука.

Портнов похвалився, що будуть розслідуватися обставини одержання Вакарчуком коштів «від швейцарської компанії нібито за концерти минулих років».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини