«За вашими словами у лікарнях є все, а по факту це брехня» – лікарка звернулася до Зеленського

У деяких лікарнях Києва, незважаючи на поширення коронавірусу, немає достатньої кількості масок, дезрозчинів і апаратів ШВЛ, а медперсонал не може дістатися до роботи через обмежену кількість громадського транспорту після введення карантину.

Із таким зверненням до президента України Володимира Зеленського та МОЗ звернулася лікарка-реаніматологиня зі столиці, підписана в мережі як Ніколь Скокова. На своїй сторінці в Instagram вона написала, що “працює на 5-6 тисяч у місяць”, – пише obozrevatel.

“Ви ввели карантин. Ніхто не проти. Але дивіться, яка ситуація… Більша половина лікарів, усі санітарки і 80% медсестер (яких і так дефіцит) не зможуть приїхати на роботу, тому що вони живуть за межами столиці й не мають автомобіля”, – заявила дівчина, зазначивши, що їздити на таксі занадто дорого.

“Карантин для того, щоб підготувати медицину до можливого гіршого. За вашими словами, у лікарнях є все, ми всі готові, а по факту це брехня! З огляду на відсутність навіть мінімуму для індивідуального захисту, весь медичний персонал буде поголовно хворіти, що призведе до кадрового дефіциту. А пацієнти будуть “лікуватися” самостійно”, – додала вона.

Лікарка вказала на те, що така ситуація спостерігається навіть у столичних медичних установах. “Я мовчу за периферію”, – написала вона, підсумувавши пост словами: “Пора подумати про медицину”.

Зазначимо, всього в Україні (на 19 березня) зафіксовано вже 26 випадків інфікування коронавірусом, три з яких – летальні.

Карта поширення COVID-19:

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини